Hopp til innholdet

Dagsturen 2012

Dagsturen i år gikk med buss fra Sør Vest Reiser til Hidra den 10 mai.

50 glade pensjonister møtte for avreise fra Stavanger (Jernbanen) kl 0800 via Sandnes ,videre til Vikeså hvor vi stoppet ved FN-Parken til en bussfrokost, kaffe og rundstykker, deretter gjennom sentrum i Flekkefjord til Kvellandstrand hvor vi tok fergen over til Launes.
Fremme ved Launes ferjeleie tok vi om bord en lokal guide som guidet oss langs Hidrasundet til Eie med Eiekanalen og vider til Rasvåg.
Her tok vi en rusletur i regnværet, som dessverre kom over oss, men tross av været så fikk vi oppleve kystmiljøet på nært hold. Vi spaserte blant flotte skipperhus som stod i kontrast til fiskernes småhus. De sprekeste av oss tok en tur opp til Eigenes, stedet der losene satt og ventet på skip som skulle inn til Rasvåg. Ved Fedrenes minne, det lokale maritimt inspirerte museet tok vi et stopp og en omvisning. Museet holdt til i det gamle skolehuset i Rasvåg, som hadde 50 års jubileum i 1994.

Etter dette gikk turen videre til Kirkehamn, her besøkte vi Hidra kirke, bygd i 1854. Etter endt omvisning satte vi kursen mot Isbua og her ventet en deilig 2 retters middag.
Mette og gode tok vi farvel med Hidra og fortsatte turen i retning Stavanger på riksvei 44, passerte Jøssingfjord, kjent fra historien om Altmarckaffæren under 2. verdenskrig. Stoppet på utsiktpunktet med utsikt over fjorden og Jøssinghamn hvor vi fikk servert kaffe og kringle
Turen fortsatte videre over Jæren med sitt flate og flotte landskap til Stavanger hvor vi ankom kl. 1900.
Selv om været denne gangen ikke var på vår side så var turen en velykket tur og alle koste seg i hverandres selskap.

Tusen takk for turen og vi sees neste år.