Hopp til innholdet

Dagsturen 2024

Søemandsforeningens dagstur i 2024 gikk med «ROGALAND» den 15. mai, med Per Øhmann som kaptein, og dagen opprant med strålende sommervær. Vel 70 hadde meldt seg på, og vi visste ikke hvor turen skulle gå.

Ved Oljemuseet lå «ROGALAND» ved kai, og på toppen av landgangen Kjell Bjerga sto og ønsket oss alle velkommen ombord. Flagget ble heist på plass, og klokken 15.30 vi kastet loss.

På akterdekket var langbord og benker under seilduk rigget til, og alle var bare et stort smil.

Det ble fin anledning å hilse på og med hverandre prate, mens det stolte, gamle, velholdte skip ut Byfjorden gled sakte.

Kjekt all ny bebyggelse langs fjorden, fra sjøen å se, utrolig hvordan byen har vokst, og tar seg bra ut – vi ble enige om det.

Naturen viste seg også i all sin prakt, frisk og fin med blomstrende trær og hager, samt sauer og lam på den grønne mark.

Speilblank sjø og himmel blå, fjell i det fjerne – noen fortsatt med litt snø på.

Losen orienterte meg hvor vi seilte:
Langøyosen, Vassøysundet, Hidlefjorden, Finnøyforden, rundt Fogn, og langs Strandalandet med, og tilbake til Stavanger – hvor vi fikk den nye bebyggelse langs sjøen i Østre Bydel å se.

I Ryfylke drivhus, fiskeoppdrett, grusuttak og industri, og underveis gled vi fine, velstelte gårder, fine byggefelt og koselige hytter forbi.

Det ble servert rikelig med gode reker, grønnsalat og brød, samt leskedrikk, hvitvin og øl.

Praten gikk lett og stemningen var høy, og jeg hadde inntrykk av at alle koste seg og hadde det gøy.

Da vi gikk i land klokken 19.30 var alle enige om at vi hadde vært med på nok en fin, vellykket tur med Søemandsforeningen i det flotteste sommervær, og jeg sier TUSEN TAKK FOR TUREN!

Marit Fiskaa