Hopp til innholdet

Utenlandsturen 2013

UTENLANDSTUREN IÅR GIKK TIL SOLFYLTE MALORCA.

I alt 27 glade mennesker møtte frempå Stavanger Lufthavn Sola kl 14.45 fredag den 6. september med avreise med Thomas Cook kl 16.25 direkte til Palma. Etter ankomst Palma kl. 2100, noe forsinket grunnet lyn og torden ved avreise fra Sola, møtte vår buss oss og transporterte oss til Cala Millor og valgte hotell Hipotels Flamenco et flott hotell i særklasse. En meget god kveldsbuffet ventet oss ved ankomst.

Lørdag 7 september:

Nydelig vær med temperatur godt over 20 tallet. Dagen i dag gikk til egne opplevelser. Etter en meget god frokost (champagne til de som ønsket det) ble dagen utnyttet til enten å hygge seg på den flotte stranden (bare 100 m fra hotellet) eller ved hotellets flotte basseng.

Noen valgte å gjøre byen selv med en god lunch og shopping i de mange butikker i nærheten.

Dagen ble avsluttet med en fantastisk middagsbuffet på hotellet hvoretter alle samlet seg til sosialt samvær med underholdning og dans.

Søndag 8 september:

Dagen startet med båttur sørover langs kysten. Vi ankom et av småstedene hvor bussen plukket oss opp kjørte oss videre sørover på øya frem til vinplantasjen Bodega Bordoy hvor vi fikk en flott innføring i hvordan god vin lages og selvfølgelig prøvesmaking av de forskjellige lokale vinsorter. En meget god lunchbuffet med spanske spesialiteter og god drikke til ble senere servert på samme sted.

Lunchen ble avsluttet med shantysang.

Turen fortsatte tilbake til Flaminco hotell med påfølgende middag og sosialt samvær på hotellet.

Mandag 9. september.

I dag slappet vi av på bostedet og nøt feriefølelsen. Middag og hyggelig samvær om kvelden.

Tirsdag 10. september.

I dag gikk turen til hovedstaden Palma hvor vi gikk om bord i toget først til Soler deretter med togbytte (smalsporet sådan) til Puerto Soler. En togreise som tok oss gjennom et spennende område slik at vi fikk et godt innblikk i livet på landsbygden. Vel framme i Puerto Soller fikk vi servert en meget god lunch. Vår buss ventet på oss og tok oss med til Valldemossa til en byvandring. (Denne byen ligger på den nordvestre siden av Mallorca, og landsbyen er mest kjent for at komponisten Frédéric Chopin bodde her oppe i fjellene.). Etter mange opplevelser reiser vi tilbake til hotellet. Middag og sosialt samvær om kvelden.

Onsdag 11. september.

Dagen på egenhånd til bading soling etc. Middag om kvelden på hotellet.

Torsdag 12. september.

Dagstur til Palma. Vår buss og guide møtte oss ved hotellet. Vi ankom Palma hvor vår guide tok oss med inn i den kjente katedralen. Etter en god lunch og litt tid på egenhånd i bymiljøet gikk turen tilbake til hotellet. Siste dag på hotellet ble avsluttet med en hyggelig samling med mye god mat og drikke og shantysang.

Fredag 13. september

Ferien er slutt vi forlot vårt eminente hotell Flaminco og satte kursen mot Palma flyplass med avreise til Stavanger med Thomas Cook kl 11.40. Landet på Sola kl. 1455.

Takk for en hyggelig og flott Malorcatur.