Hopp til innholdet

Utenlandsturen 2015

UTENLANDSTUREN IÅR TIL KROATIA

  1. august.

I regi av SørVest Reiser gikk vår utenlandsturen iår til Kroatia med cruise langs kysten ombord i cruiseskipet M/V Admiral.

38 glade mennesker (inkludert reiseleder) møtte opp på Sola Lufthavn den 21. august for å bli transportert til Split via Frankfurt med Lufthansa kl 1325.

Etter ca. 10 min i luften ble vi dirigert tilbake til Sola grunnet maskinproblemer med flyet, «nødlandingen» på Sola foregikk uten dramatikk, men flyreisen den dagen til Split ble noe forandret.

  1. august

Etter en del reiseforandringer kom vi alle frem til vår første destinasjon Split dagen etter, den 22. august, som også var den dagen vi skulle gå ombord i M/V Admiral slik at selve starten på cruiset ikke ble noe forsinket.

Kl. 1200 stod vi alle på kaien i Split og beskuet det flotte skipet vi skulle cruise med «M/V Admiral»

Avgang kai i Split ble kl 13.00 med kurs sørover til Makarska. En herlig 3 retters lunch ble servert hvoretter vi antok vårt første bad 28 grader i vannet det samme i luften. Bedre kunne vi ikke ha det. Ankomst Markarska om kvelden alle samlet på resturant iland hvor middag ble servert. Etter en promenade på den flotte strandpromenaden ble det kveld og god natt for alle.

Forventningen til de neste dagene ble ikke mindre etter denne flotte dagen.

  1. august en flott dag med skyfri himmel og 27 grader.

Vårt neste mål var Miljet.

Etter en herlig frokost ankret vi opp for igjen å nyte badelivets gleder deretter en ny fantasktisk lunch servert av skipets mannskap. Vel fortøyd i havnen Polaca/Pomena om ettermiddagen ble det tid til å besøke saltsjøene i Miljet nasjonalpark

Dagen avsluttet ombord med grillfest, dans og stor festivitas.

  1. august en flott dag igjen.

Etter frokost fortsatte vi cruiset videre mot Dubrovnik. Stopp underveis som før, skipet ankret opp i en flott bukt hvor alle som en kastet seg ut i det flotte varme klare vannet for et morgenbad.

Vi ankom Dubrovnic kl. 1100, etter en god lunch ombord, reiste vi med oppsatt buss til Gamlebyen, byen som står på Unescos liste over verdensarven.

Noen benyttet tiden til bese byen mens andre tok gondolbanen opp på fjellet hvor man fikk en fantastisk utsikt over byen og havet.

Her ble det også spist en bedre middag mens andre igjen inntok middagen nede i gamlebyen.

Etter et hyggelig besøk med inntrykk fra denne flotte byen hentet bussen oss tilbake til skipet hvor vi alle samlet oss til hyggelig aften som avsluttet nok en perfekt dag.

  1. august, atter en flott dag med sol fra skyfri himmel og blått varmt hav.

Avgang fra Dubrovnik kl. 0800 for Øya Sipan og landsbyen Trstenik.

Da en av oss feiret sin dag denne dagen ble det ved frokost gitt gaver og en «liten» overaskelse i glasset fra skipets besetning.

Kl. 1100 stopp for bading, mye strøm i sjøen. Skipet satte da en lettbåt på vannet slik at alle som hadde lyst kunne dra iland til en badestrand like ved, det ble et hyggelig opphold på stranden.

Etter nok en flott lunch fortsatte vi mot Trstenik, stopp underveis for nok et bad, ankomst Trstenik kl. 1700.

Om kvelden Champagne til alle, avsluttet med middag Captains Dinner.Stor stemning.

  1. august, våknet opp til en flott dag.

Idag kurs for Korcula, Marco Polos fødested. Underveis lunch ombord (tre retters), stopp for bading og soling, ankomst Korcula kl. 1700.

Om kvelden byvandring og middag iland. Avsluttet dagen som før med sosialt samvær ombord.

  1. august, været like bra som før. 26 grader og sol.

Avgang Korcula for Hvar, stopp for bading underveis, etter et kort opphold i Hvar, foreslo kapteinen av vi ville like Bol bedre en Hvar så kursen ble satt dit med ankomst Bol kl 1730.

Dette var nok et riktig valg. Bol fremstod som et sjarmerende sted med mange koselige restauranter og flott underholdning langs strandpromenaden.

Før kvelden ombord inntok vi en god middag iland.

  1. august. Vær og temperatur som før.

Etter en god natts søvn og flott frokost ombord cruiset vi videre i retning Brac og byen Milna. Etter en avslappende seilas med bading og soling og herlig lunch ankom vi Milna kl. 1700.

Milna viste seg å vær en koselig fiskelandsby lite traffikk og lite turister noe som passet oss alle.

Ettersom dette var vår siste kveld ombord i dette flotte skipet så ble det en meget hyggelig aften ombord. SørVest reiser spanderte en deilig middag tillaget av skipets kokk.

Vi koste oss inn i de små timer.

  1. august. Siste dag ombord.

Vi ankommer Split. Etter frokost forlater vi dette flotte skipet med dets flotte mannskap.

En fantastisk ferie og et cruise som bare må oppleves er slutt.

Vi tilbringer resten av formiddagen dagen hver for oss. Etter en felles lunch, ble vi transportert til flyplassen.

Med Lufthansa fra Split til Stavanger Lufthamn Sola, via Frankfurt, uten problemer denne gangen, var vi trygt hjemme igjen rundt middnatt.

Denne turen er noe å se tilbake på når vinteren og stormene suser rundt ørene våres.