Hopp til innholdet

Utenlandsturen 2017

Vår utenlandstur iår ble elvecruise på Rhinen og Mosel

31.7.

Turen startet fra Sola med fly via Amsterdam til Frankfurt.

Landet i Frankfurt med 32 glade personer i feriemodus. Innleid buss kjørte oss sørover til vindistriktet Alsace hvor vi tibrakte natten.

1.8.

Etter frokost kjørte vi til Strasbourg som huser Europaparlamentet og en nydelig bykjerne som heter Petit France. Her fikk vi hele ettermiddagen til å nyte inntrykkene og oppholde oss blant bindingsverkshus, kanaler og vinstuer.

Noen av oss tok en tur på kanalen slik at vi fikk beskue en del serverdigheter av både gammel og ny stil.

Kl 16.00 kjørte vi til havnen Rue du Havre hvor skipet MS France tilhørende det franske rederiet Croisi Europe som er Europas største elvecruise rederi . MS France var et 2 dekks skip med komfortable lugarer på A og B dekk. Vi hadde alle fått lugarer på øvre dekk (A) lugarene var helt Ok selv om badet kanskje kunne by på problemer hva størrelse angår.

Etter at vi alle hadde fått kommet oss ut av reisehabitten og skiftet for middag ble det velkomstdrink i salongen med derav etterfølgende deilig middag og god drikke til maten.

Skipet gikk senere fra Strasbourg og seilte om natten til neste havn.

2.8

Etter frokost ankom vi Mainz hvor vi fikk anledning til å gå en tur i land. Noen besøkte sentrum som lå i gåavstand fra skipet. Etter et kort opphold her fortsatte turen til Rüdeheim her gikk vi i land alle som en for å beskue noen av byens severdigher som Käthe Wolfarts julebutikk. Andre tok stolheisen over vinmarkene opp til minnesmerket Niederwald denkmal mens andre smakte på en del lokale goder som for eksempel Rüdeheim kaffe.

Etter en god lunch om bord fortsatte skipet videre langs den vakreste elvestrekningen ned til Boppard hvor vi ble liggende til neste morgen. Etter en meget god middag var alle samlet til hyggelig samvær på øvre dekk.

3.8.

Om morgenen seilet vi det korte stykke ti Koblenz hvor Mosel og Rhinen møtes. Under oppholdet her var det god anledning til å ta en tur i byens innbydende gågate.

Etter lunch fortsatte vi oppover elven med dens flotte natur til Alken hvor vi legge til.

Buss møtte oss på kaien og tok oss med til Winningen hvor vi besøkte en vinbonde hvor smaksprøver ble servert.

Etter en hyggelig stund her gikk turen tilbake til skipet til middag og underholdning.

4.8

Fortsatte oppover elven og ser de mange bratte vinmarkene og pittoreske landsbyene. Vi ankomm trivelige Cochem hvor vi har siste overnatting.

Her ble det tid for å oppleve sentrum av byen. Noen tok turen med fjellheisen til toppen av fjellet med utsikt over hele byen og dalen mens andre tok turen til Cocheim Slott (Schloss Reichsburg) som stiger dramatisk over byen.

Om kvelden ble det gallamiddag ombord med god mat og drikke og underholdning av skipets mannskap.

5.8

Vi nyter frokost og går i land og møter vår buss tar oss til Nederland og vi ankommer vårt hotell utenfor av Amsterdam.

Vel innstallert på hotellet ble vi hentet av buss som tok oss inn til Amsterdam by hvor en kanalbåt ventet for å ta oss med på kanalcruise på Amsterdams mange kanaler. Ombord i kanalbåten ble det servert en nydelig middag med mye godt i glasset. En meget velykket avslutning på vår siste kveld av turen.

6.8.

Etter god frokost på hotellet ble vi hentet av buss som tok oss med til småbyen Volendam hvor vi hadde en tur på byen før avsluttet med en god lunch og fortsatte til Schipol ,Amsterdam flyplass, for innsjekk og avreise til Stavanger hvor vi landet kl 1745.

Tusen takk for en hyggelig tur, alle kom vel hjem uten noen uhell av noe slag.